· 

BMW M5 (F90)

BMW heeft zich met de nieuwe M5 opnieuw overtroffen. Waar iedereen vreesde voor een M met 4-wielaandrijving, heeft BMW hier de perfecte balans gevonden door een functie te introduceren die het mogelijk maakt om met één druk op de knop de aandrijving te switchen van achter- naar vierwielaandrijving en vice versa. 

 

Het 'Active M Differential' zoals dit genoemd wordt is volledig variabel en kan van 0 tot 100% sperren. De M5 wordt standaard geleverd met een aantal voorgeprogrammeerde standen: 4WD, 4WD sport en 2WD. Deze standen geven de auto elk een eigen karakter en zijn geschikt voor verschillende weersomstandigheden. Buiten deze standen om beschikt ook deze M5 uiteraard weer over de M1- en M2-knoppen (zie fotogalerij). Hier kan de bestuurder zijn favoriete instellingen opslaan met betrekking tot de motor, transmissie, wielophanging, M xDrive- en DSC- modus en de Head-Up Display. 

 

Wederom schuilt onder de kap van deze M5 een 4,4-liter V8 Bi-Turbo. Het vermogen bedraagt 441 KW (600 pk) en de auto heeft een koppel van 750 Nm. Deze pk's zijn beschikbaar tussen de 5.860 en 6.000 tpm en de bestuurder geniet al van een maximaal koppel vanaf 1.800 tot 5.600 tpm. Met dit vermogen zal het u dan ook niet verbazen dat hij binnen 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u en binnen 11,1 seconden van 0 naar 200 km/u sprint. Standaard is hij begrensd op 250km/u maar dit kan met het M Driver's Package verhoogd worden tot 305 km/u. 

 

BMW maakt de M5 ook leverbaar als 'First Edition', deze komt in de kleur 'BMW Individual Frozen Dark Red Metallic' en heeft een bijzonder interieur. Zowel het exterieur als interieur van deze editie is te zien in de onderstaande fotogalerij. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0